Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σύντομο Βιογραφικό


ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Ο Βασίλης Ζούμπος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1978 και μεγάλωσε στη Λαμία.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός, Πολιτική Οικονομία και Παιδαγωγικά στην Αγγλία, όπου έζησε συνολικά 9 χρόνια.

Έχει εργαστεί ως Πολιτικός Μηχανικός και ως Εκπαιδευτικός στην Ελλάδα και την Αγγλία.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας και του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου.

Εξέδωσε την 1η του ποιητική συλλογή το 2012 με τίτλο "Η ερημιά του αληθινού" στις Εκδόσεις "Ηριδανός", που περιλαμβάνει 47 ποιήματα χωρισμένα σε 3 ενότητες, "Ύπαρξη", "Απόπειρα" και "Δήμος".

Εξέδωσε την 2η ποιητική του συλλογή το 2017 με τίτλο "Η απόσταση μεταξύ λόγων και έργων" στις Εκδόσεις "Οσελότος", που περιλαμβάνει 44 ποιήματα, 40 πεζά και 4 έμμετρα, τα οποία είναι πάλι χωρισμένα σε 3 ενότητες, "Ύπαρξη", "Απόπειρα" και "Δήμος".

Οι κυριότερες λογοτεχνικές – φιλοσοφικές του επιρροές είναι ο Καρυωτάκης, ο Καβάφης, ο Βάρναλης, ο Λειβαδίτης, ο Καββαδίας, ο Ντοστογιέφσκι, ο Καζαντζάκης, ο Λουντέμης, ο Νίτσε, o Σοπενχάουερ, ο Σαρτρ, ο Ντύλαν, ο Λ. Κόεν και ο Μπουκόφσκι. 

Ποιήματά του έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά στην Ελλάδα και την Κύπρο. 

Αρθρογραφεί κατά περιόδους στην Εφημερίδα ΠΡΙΝ και στον ιστοχώρο πολιτικής ανάλυσης "Παντιέρα".

Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει κείμενα πολιτικής και οικονομικής ανάλυσης, ελληνική και ξένη λογοτεχνία, ακούει πολλή μουσική και μελοποιεί τα ποιήματά του σε ροκ τραγούδια.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του στο e-mail: vzoumpos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου